تاریخچه سوپ

اولین مکتب آشپزی دنیا روز اول مارچ 1784 م حدود 222 سال پیش در لندن کار خود را آغاز کرد . هر ملتی سوپ دلخواه خود را دارد روسها سوپ برش، فرانسوی ها سوپ پیاز ؛ ناروی ها سوپ نخود یا عدس و پولندی ها سوپ کلم. اولین کتاب اشپزی در چین نوشته شده و دستور تهیه چند سوپ را درج کرده مثلاً سوپ تخم کبوترظاهراً سوپ برای اولین بار در سومین هزاره قبل از میلاد مسیح در مصر به دست برده ای بنام منس پخته شد او مرغی را از اشپز خانه فرعون دزدیده و آنرا جوشاند ولی قبل از این که بتواند آن را بخورد، او را دستگیر کرده و با آن سوپ نزد فرعون بردند. مسلماً اگر بوی اشتها آور سوپ به مشام فرعون نرسیده و از آن نچشیده بود برده بیچاره محکوم به مرگ می شد . اما فرعون چنان از آن سوپ خوشش آمد که برده را به عنوان آشپز خود برگزید ـ
سوپ را معمولاً از مایه جوشانده گوشت،استخوان،ماهی و غیره تهیه میکنند. همچنین سوپهای خوشمزه را از سبزیجات، جو یا گندم پوست شده درست میکنند، از زمان قدیم مردم میدانستند که سوپ ارانترین غذا برای حفظ قدرت بدنی است. زیرا در یونان قدیم پهلوانانی که در بازی های المپیک شرکت میکردند بز و یا گوساله ای طبق مراسم آن زمان برای خدای زئوس قربانی میکردند و گوشتهای آنرا در دیگ های بزرگی می جوشاندند و قبل از مسابقه برای نیرو گرفتن آنرا می خوردند ـ
امروزه در ژاپن از علفهای دریایی سوپی برای زنانی که بچه به دنیا می آوردند،درست میکنندو مردم کوریا عقیده دارند که سوپ مار درد های عصبی و عضلی را معالجه و عمر را طولانی میکند. مردم سواحل مدیترانه و آفریقایی شمالی عقیده دارند که سوپ سیر از ابتلا به مریضی های زیادی جلوگیری میکند. یک آهنگ ساز مشهور ایتالیایی به شوخی میگفت که: الهامات خود را از یک کاسه سوپ داغ میگیرد ـ طب امروز خاصیت شفا بخش سوپ را تائید میکند. سوپی که از سبزیجات درست شده واقعاً ارزش غذایی زیادی دارد، این غذا مقدار فراوانی پروتین،هیدروکربن،ویتامین و مواد معدنی در خود دارد. عامه سوپ را وسیله ای برای پیشگیری از سرطان معده میداند و این مطلب نیز از طریق علمی نیز تائید شده است به عنوان مثال در ژاپن 165 هزار نفر را در 17 سال مورد مطالعه قرار دادند و به این نتیجه رسیدند که احتمال ابتلا به سرطان معده اشخاصی که سوپ خمیر سویا تخمیر شده یا سبزیجات می خوردند بسیار کم است. بررسی وضع 6 هزار نفر در امریکا نشان داده است اشخاصی که شکایتی از سلامتی خود ندارند کسانی هستند که زیاد سوپ میخورند و کمتر از شیرینی جات و نوشیدنی های گاز دار استفاده میکنند. اشخاص سنگین وزنی که به طور منظم شروع به خوردن سوپ کرده اند وزن اضافی خود را از دست داده اند .